shadow

Detox kuur

wat-is-een-detoxkuur

Een detox kuur betekent het reinigen van het lichaam en het reinigen van het lichaam wordt al sinds mensenheugenis gedaan. Echter vroeger was dit in de vorm van het innemen van kruiden en het masseren van het lichaam. Tegenwoordig zijn er verschillende manieren om het lichaam te reinigen.

Een detox kuur volgen kan elk moment van het jaar, omdat het mogelijk is om eenvoudig een detox kuur thuis te doen. Zo wordt het voor steeds meer mensen mogelijk om het lichaam te reinigen.

Manieren van een detox kuur

De meest bekende manieren van detox kuur zijn het volgen van ontslakkingskuren en speciale diƫten. Een bezoek aan de sauna, het gebruik van zogenoemde detox pleisters en supplementen kunnen ook een bijdrage leveren aan de inwendige reinigen, zeggen ze.

Het nut van een detox is sinds we alle signalen van lichaam verhelpen met medicijnen in de vergetelheid raakt. Vooral nu heeft het lichaam de reinigende kracht van detox hard nodig.

Zo zouden vooral je organen zoals lever, nieren en darmen hierbij gebaat zijn. Zo is het lichaam zelf erop gebouwd om afvalstoffen zelf af te voeren. En met een detox kuur zou je jouw lichaam een handje helpen. Ik raad je echter wel aan om altijd voorzichtig te zijn met een detox kuur en jezelf goed te informeren.