shadow

Houten tuinafsluiting

houten-tuinafsluiting

Met een houten tuinafsluiting kun je het afsluiten van de tuin snel regelen, als je natuurlijk weet welke houten tuinafsluitingen er allemaal zijn. Aan de hand van mijn artikel kun je een weloverwogen keuze maken. Hieronder staan de verschillende houten afsluitingen;

  • Kastanjehout afsluiting
  • Hardhout tuinscherm
  • Ge├»mpregneerd hout
  • Gevlochten tuinscherm
  • Bamboe afsluiting

Welke houten tuinafsluiting je kiest, zal natuurlijk volledig afhangen van je persoonlijke voorkeuren, smaak en budget. Wanneer je een groot budget hebt, kun je voor een houten tuinafsluiting die weinig tot geen onderhoud nodig heeft. Echter betaal je daar natuurlijk ook meer voor.

Mocht je het onderhouden van een houten tuinafsluiting niet erg vinden, dan kun je een afsluiting kiezen welke je jaarlijks zult moeten onderhouden. Dit brengt echter ook jaarlijkse kosten met zich mee.

Wat is de goedkoopste houten tuinafsluiting?

Als je wilt weten wanneer je het goedkoopst uit bent, kun je kijken naar de eigenschappen van het hout, hoe je de houten tuinafsluiting zult moeten onderhouden en natuurlijk hoe vaak. Maar wat zijn de kosten hiervan?

Probeer dit altijd te vergelijken met de investering in een houten afsluiting en welke niet of nauwelijks onderhouden moet worden. Je betaalt misschien nu wel meer, maar deze investering heb je dan wel na een tijdje terugverdiend.