shadow

Ongediertewinkel.nl

ingang-mierennest

Ik heb onlangs de webwinkel ongediertewinkel.nl bezocht en helaas voor een iets mindere reden. Ik had namelijk last van mieren! Ik heb van alles geprobeerd om van de mieren af te komen, maar gelukkig kon ik via de webwinkel van ongediertewinkel.nl de juiste middelen kopen om van de mieren af te komen.

In Nederland kennen we dan ook verschillende soorten mieren en door hun verschillen in aanleg en de voorkeur voor verschillende leefomgevingen kent bijna iedere omgeving wel zijn eigen miersoort. De bekendste soort is wel de tuinmier, maar je hebt ook nog de kale bosmier, faraomier, zwarte zaadmier en de gewone steekmier.

Soorten mieren

De kale bosmier is dankzij zijn rode kleur een echte opvallende verschijning. De rode kop en borst van de mier zijn dan ook de reden waarom de kale bosmier ook wel een rode mier genoemd wordt.

De faraomier is eigenlijk een kleine soort mier waarvan de werksters maar 2 tot 3 mm lang worden. De koninginnen kunnen tot 4 tot 5 mm lang worden. De mannetjes worden zwartbruin tot zwart, terwijl de vrouwtjes bruingeel van kleur worden.

De zwarte zaadmier is ongeveer even groot als de faraomier. Opvallend aan de zwarte zaadmier is de vorm van het lichaam: het lijkt wel alsof er van de kop tot de kont allemaal knoopjes in het mierenlijfje zijn aangebracht. De zwarte zaadmier wordt dan ook onder de knoopmieren geschaard.

Posted in:
Articles by:
Published: