shadow

U wilt een gashaard kopen

Sfeerverhogende elementen als een houtkachel of gashaard zijn razend populair. Er zijn mensen die zweren bij een houtkachel en een gashaard maar nep vinden. Maar een gashaard kent heel veel voordelen en als gemak leidend is dan is een gashaard de beste koop.

Welke gashaard kopen?

Een gashaard kopen is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Uw woonruimte bepaalt vaak welke uitvoering u kunt kiezen. Afhankelijk van de grootte en bouw van de kamer kiest u uit een vrijstaande gashaard, een inbouw of inzet model of een hangende gashaard. Vervolgens kunt u kiezen uit diverse vuurzichten. Er zijn ook gashaarden voor buitengebruik. U moet wel rekening houden met de aanwezigheid van een gasaansluiting of de mogelijkheid tot aanleg hiervan. Er zijn ook enkele gashaarden te koop zonder afvoer maar een rookkanaal maakt de keuzemogelijkheden wel groter.

Wat is het voordeel om een gashaard te kopen?

Als u twijfelt tussen een houtkachel en een gashaard moet u zich afvragen wat u fijner vindt. De geur van brandend hout heeft u niet bij een gashaard maar de gashaard is wel veel gebruiksvriendelijker. U klikt het vuur eenvoudig aan en u kunt het vuur harder of zachter zetten. Het is schoner voor het milieu en de gashaard is onderhoudsarm. Er is altijd brandstof en aanmaakblokjes en houtvoorraden zijn niet nodig. Verder is een gashaard ook een echte blikvanger en net zo stijlverhogend als een hout gestookte kachel. En tot slot hoeft u geen rekening te houden met regels binnen uw gemeente wat betreft het stoken van hout.