shadow

Trapliften bieden uitkomst voor minder mobiele mensen

Bijna alle huizen in ons land hebben één of meerdere verdiepingen. Meestal slapen we op de eerste etage en bevindt zich daar ook de badkamer. We denken er eigenlijk nooit over na dat het wel eens moeilijk kan worden de slaapkamer via de aanwezige trap te bereiken.

Trapliften zijn er in verschillende uitvoeringen

Als u om welke reden dan ook moeite heeft de bestaande trap in uw huis te gebruiken, zou het toch heel jammer zijn als u daarvoor moet verhuizen. Uw zelfstandigheid is een groot goed en nergens tikt het klokje als thuis. Informeert u dan eens naar de mogelijkheden van een traplift. Ze zijn er in heel veel vormen en maten. Of u nou een rechte trap heeft, een gebogen of smalle trap; er is altijd een oplossing. Er zijn ook trapliften voor verschillende mobiliteitsproblemen. Denkt u aan slechtziend of blind zijn, gebruik maken van een rolstoel, obesitas of conditieproblemen. Er is zelfs een traplift voor uw huisdier.

Trapliften en veiligheid

Trapliften bewegen zich voort over een rails die vastzit aan de bestaande trap en/of muur. De stoel of het plateau beweegt over de rails naar beneden of naar boven. Natuurlijk vergt dat strenge veiligheidsmaatregelen. Alle trapliften hebben verschillende veiligheidsuitrustingen. Standaard hebben ze een veiligheidsgordel, startblokkeringen en een noodstop. Het bevestigen van trapliften wordt gedaan door vakmensen onder zeer strenge veiligheidsnormen. Zo weet u zeker dat u veilig van de begane grond op de eerste verdieping komt.