Wat bereik ik met alles in 1 vergelijken

De markt van het internet en aanverwante diensten is volop in beweging. Fusies, merken die verdwijnen, aanbieders die ineens agressief de markt opkomen enzovoorts. Ik kan me voorstellen dat je het niet allemaal volgt en daarom is het juist slim dat je af en toe eens je abonnement onder de loep neemt en kijkt of het nog steeds het meest aantrekkelijke abonnement is. Veel wordt er nu gekozen voor het alles in 1 abonnement. Als je de verschillende abonnement naast elkaar gaat leggen wordt dat ook wel alles in 1 vergelijken genoemd. Hoe je dat precies doet? In dit blog vertellen we er alles over. Het is overigens heel erg eenvoudig.

Hoe kan ik alles in 1 vergelijken?

Uiteraard kun je zelf een onderzoekje doen welke aanbieders er momenteel het zogenaamde alles in 1 abonnement aanbieden. Maar het is veel efficiënter om bij het alles in 1 vergelijken gebruik te maken van een zogenaamde vergelijkingssite. Die hebben uiteraard al dat onderzoek gedaan, waardoor je de verschillende abonnementen op een efficiënte manier naast elkaar kunt leggen. In een tijd waarin in veel gevallen het aanbod enorm is, bieden deze vergelijkingssite uitkomst. Ze begeleiden je overzichtelijk en transparant tot het juiste aanbod. Bij het alles in 1 abonnement hoort ook het bekijken welke samenstelling van het abonnement het meest passend is. De diensten internet, televisie en telefonie zitten namelijk in dit abonnement. Bij telefonie is het meestal de vast telefoon en die is afgelopen jaren aanzienlijk minder populair geworden door de opkomst van de onbeperkte belbundel in het mobiele abonnement. Je ziet daarom ook steeds vaker dat er voor het internet en tv abonnement gekozen wordt. Dat is natuurlijk een optie, maar je kunt er ook vaak voor kiezen om het mobiele abonnement onderdeel te laten zijn voor je alles in 1 abonnement. En dat kan vaak ineens wel weer interessant zijn. Je internet en je televisie plus alle mobiele abonnementen binnen het gezin bij één partij geregeld.

Wat moet ik met de snelheid van mijn internet

Zo’n andere lastige keuze bij het vergelijken van je abonnement is welke snelheid van je internet je moet kiezen. Deze snelheid wordt uitgedrukt in MB’s die je per seconde kunt downloaden. Dat is overigens geen garantie want de hardware die je gebruikt is ook heel bepalend voor de snelheid die je ervaart. De meeste aanbieders beperken de keuze tot drie en als je de inhoud van deze drie varianten goed bekijkt wordt over het algemeen wel duidelijk welke variant voor jou het meest passend is.