Een eigen onderneming starten?

Lees hier in minder dan 30 minuten belangrijke informatie die jouw helpt met het opstarten van je eigen onderneming. Het beginnen van een eigen onderneming is complex. Er komt ontzettend veel kijken bij een eigen onderneming. Ondernemers zijn vaak de hele dag druk in de weer om hun onderneming te laten slagen. Je moet als ondernemer vooral veel tijd investeren. Met name in de opstartfase kost een onderneming vooral geld in plaats van dat het geld oplevert. Om te voorkomen dat jij je geld onnodig over de balk smijt helpen we je alvast met een aantal handig tips. 

Welk probleem los je op?

Elke onderneming start met een idee. Een goed idee is het begin. Maar wanneer is een idee goed? Met betrekking tot ondernemen is een idee goed wanneer het een probleem oplost of een bepaalde behoefte vervuld. Pas als jij met jouw idee iets oplost of een probleem wegneemt voor een klant zal de klant bereid zijn hiervoor te betalen. Kijk dus vooraf kritisch naar je idee. Zijn er geen concurrenten die hetzelfde doen? Kan je je nog van ze onderscheiden met jouw idee? Het is verstandig dit op voorhand in kaart te brengen. Zo voorkom je dat je al je spaargeld investeert in een onderneming die binnen een mum van tijd wordt weggevaagd door de concurrentie. 

Hoe belangrijk is marketing?

Heb je eenmaal een goed idee waarvan je denkt hiermee durf ik het aan de markt op te gaan. Dan is het tijd om het product te verkopen. Maar dat gaat natuurlijk niet vanzelf. Jouw idee kan nog zo goed zijn als mensen niet weten dat jouw product bestaat gaan ze het ook niet kopen. Marketing is daarom ontzettend belangrijk. Afhankelijk van het product of dienst dat je aanbiedt moet je bepalen waar jouw doelgroep zich begeeft. Heb je een beeld van waar ze zich begeven dan moet je ze daar zien te bereiken. 

Waar haal ik geld vandaan om te kunnen starten?

Dit kan uiteraard op verschillende manieren. Je kan een lening aanvragen bij de bank, je eigen geld investeren of meerdere mensen laten investeren via crowdfunding. Heb je een investering geregeld dan is het zaak om je administratie goed bij te houden. Een ordner is daarvoor ideaal.