Binnen 30 minuten je tuin opgeknapt!

Soms ben je na een tijdje, of dit nou een aantal maanden of jaren is, even toe aan iets anders. Ik heb dat ook met mijn interieur in en buitenshuis. Af en toe moeten de stijl van mijn woonkamer, slaapkamer en tuin gewoon even anders! Maar helaas heb ik vaak niet heel lang de tijd om mijn huis uitgebreid te gaan restylen, want ik heb natuurlijk niet oneindig veel vrije dagen. Laatst was mijn tuin weer aan de beurt en maakte ik – omdat ik zo weinig tijd heb – voor mezelf er een challenge van: Hoe kan ik binnen 30 minuten mijn tuin omgetoverd en opgeknapt hebben? En het is gelukt! Hier mijn tips over hoe je dit moet aanpakken; voor als jij ook weinig tijd hebt maar toch je tuin eens een goede make-over wil geven. 

Vandaag besteld, morgen in huis

Allereerst is het belangrijk dat je let op de levertijd van je spullen. Je hebt, als je net zo weinig tijd hebt als ik, natuurlijk geen zin om dagen of zelfs weken te wachten op de dingen die je hebt besteld voor je tuin. Daarom is het van belang dat je ergens besteld waarbij ze een ‘vandaag besteld, morgen in huis’ beleid hanteren. Dat is ook nog eens extra handig omdat op die manier al je spullen tegelijk komen. Je kunt dan in één keer aan de slag en alle spullen in de tuin zetten, zodat je niet dagen achter elkaar steeds een beetje hoeft te doen. En als extra tip: Let erop dat door corona de levertijden kunnen afwijken. Vaak staat dat ergens in kleine lettertjes vermeldt, dus wel iets om extra op te letten! 

Benodigdheden 

Daarnaast is het handig om van te voren een goed beeld te hebben van wat je nodig hebt. Het is namelijk niet ideaal voor je tijdsplanning als je nog tussendoor naar de bouwmarkt moet of extra meubels moet gaan halen (en hoe passen deze in je auto?). Probeer dus van tevoren een goed beeld te creëren van wat voor stijl je in je tuin wil en wat voor meubels (zoals bijvoorbeeld een leuke tuinbank of aluminium tuinstoel) of decoratie spullen je hiervoor nodig hebt. Dit kan je bijvoorbeeld doen door een moodboard te maken of een online inspiratiebord zoals op Pinterest. Daarna kun je veel makkelijker en overzichtelijker een boodschappenlijst voor jezelf opstellen en bestellen maar! 

Finishing touches

Tot slot is het belangrijk dat de finishing touches, dus de decoratie spullen, niet vergeten worden. Ik zei het net al even dat het belangrijk is om ook deze in je moodboard en op je boodschappenlijst niet te vergeten. Maar graag benadruk ik dat nog even extra! Het is namelijk zonde als je allerlei nieuwe, mooie meubels hebt staan maar het gevoel dat het ‘af’ is ontbreekt. En dit ligt vaak aan kleine details zoals lampjes, kussentjes of plantenpotjes. Denk dus goed na welke details op plaatjes van tuinen jou het ‘knusse’ gevoel geven en vergeet die absoluut niet!