Je huis opfrissen in een mum van tijd

Als je net een nieuw huis hebt is alles nog mooi en schoon. De muren zijn nog spierwit, want deze zijn net geverfd, en de vloer heeft nog geen krassen. Helaas is dit vaak maar van korte duur. Je huis is een gebruiksvoorwerp en voor je het weet zie je de eerste signalen van gebruik en slijtage. Dit is natuurlijk niet erg, want het hoort erbij. Maar het is wel fijn als je je huis daarom eens in de zo veel tijd een opfrisbeurt geeft. Het ziet er dan weer wat nieuwer, frisser en schoner uit en dat is heel prettig. Ben je bang dat dit veel tijd gaat kosten? Geen zorgen, ik heb hier een aantal tips hoe je je huis in korte tijd een goede opfrisbeurt kun geven!

Het hoognodige

Allereerst is het belangrijk om te benadrukken dat je niet je hele huis opnieuw hoeft te doen. Als je alleen al de basisdingen in je huis een opfrisbeurt geeft, kan dit voor het oog al heel veel uitmaken. Ook hoeft natuurlijk niet alles in een keer als je hier geen tijd voor hebt. Maar dit kan wel fijn zijn, omdat je anders in totaal heel lang in de verbouwing (en de rotzooi die erbij komt kijken) leeft. Met basisdingen aanpakken bedoel ik vooral de muren en de vloer. Het is natuurlijk een klus om dit op te frissen, maar het zal uiteindelijk veel uitmaken voor het totaalplaatje. En tegenwoordig is je vloer doen helemaal niet zoveel werk meer! Je kunt bijvoorbeeld heel makkelijk een vloercoating aanbrengen in twee laagjes en dan krijg je een prachtige glanzende vloer. En ook handig; zo’n vloercoating is super makkelijk schoon te houden!

Trucjes

Daarnaast zijn er heel veel trucjes die je kunt gebruiken om je huis en meubels er weer wat frisser uit te laten zien. Het is bijvoorbeeld heel makkelijk om een krukje wat lelijk is geworden even te schuren en opnieuw verven/spuiten. Ook kan je zwarte meubels of muren die beschadigd zijn heel makkelijk er weer wat beter uit laten zien. Mijn moeder heeft mij hier vroeger een trucje voor geleerd. Je kunt namelijk bij zwart heel snel kleine beschadigingen wegwerken met een zwarte marker! Echt een geweldige truc is dit waar ik zelf nog nooit aan gedacht had. Zo zijn er nog veel meer handigheidjes op internet te vinden. Dus als je iets hebt wat een beetje gesleten is, zoek even op internet naar een oplossing die je niet bakken met geld en zeeën van tijd kost!

Leven in je huis

Tot slot geeft een beetje leven in je huis al een hele andere en frissere look. En dan bedoel ik natuurlijk planten! Bloemen zijn ook mooi en ogen ook fris, maar verwelken natuurlijk snel. Dus planten zijn veel handiger. Ze fleuren je huis op, zeker als je kiest voor een groot exemplaar in bijvoorbeeld een hoekje van de kamer. En de visite die je ontvangt zal waarschijnlijk niet eens bewust door hebben dat er een nieuwe plant staat. Maar dat je huis er beter en frisser uitziet zullen zij waarschijnlijk wel zien! Goed idee om dus als finishing touch van deze opfrisbeurt van je huis even een tripje naar het tuincentrum te maken. En zo’n uitje is nog leuk ook 😉