Milieuvriendelijk verpakt

Ik ben afgelopen jaar samen met mijn vrouw een bedrijf begonnen in ons kleine dorp Putten. Het hele dorp is allang geen dorp meer. Jullie horen dit vast vaker, maar als een dorp veel nieuwe gezinnen ontvangt die op zoek zijn naar een rustig leven net buiten de stad dan neemt het al snel in omvang toe. Dat is niet per se erg, mijn vrouw en ik hebben immers ons bedrijf daarop ingericht. Het idee was namelijk om voor al deze families te zorgen. Onze focus is namelijk computer gerelateerd. We zagen een gat ontstaan bij de vele families die naar Putten trokken. Ze hadden allemaal kinderen en geen plek om naartoe te gaan als ze vragen hadden om hun elektronica. En laten we eerlijk zijn, kinderen vandaag de dag gebruiken veel elektronica. Stel je bent een ouder die net is verhuisd naar Putten en je kind trekt constant aan je mouw omdat zijn computer niet werkt of hij wil graag een nieuwe spelcomputer, dan kan je als ouder niet zoveel doen. Je kan natuurlijk dingen bestellen, maar dat reikt ook maar zo ver. Als je problemen hebt met je PC of je laptop kan je moeilijk de bezorger vragen om hulp.

Pakken die kans!

Deze ontwikkeling zagen mijn vrouw gebeuren. Onze buren hadden het steeds vaker over dat ze geen idee hadden wat er mis was met hun computers en liepen dan naar ons toe voor hulp. Samen met mijn vrouw heb ik computerwetenschappen gestudeerd. Dit betekent dat we wel het een en ander weten van computers. Het was dus ook logisch dat onze buren naar ons toekomen als ze vragen hadden over hun computerproblemen, maar op een gegeven moment werd het ons te veel. We konden maar zoveel problemen hebben, dus besloten we een bedrijf op te richten wat mensen uit het dorp helpt met hun PC gerelateerde problemen. Een van de grootste markten waar we ons op dat kunt nog niet eens van bewust waren, was de markt voor het bouwen van PC’s. Veel ouders willen hun kinderen een PC geven, maar hebben geen idee hoe zoiets in elkaar zit. 

PC’s bouwen

En geen wonder! PC’s bouwen is ook niet niets! Je ziet vaak op het internet video's verschijnen van verschillende bebrilde figuren die zo’n ding binnen minuten in elkaar weten te flansen, maar dat geldt niet voor iedereen! Ouders belde dus vaak ons bedrijf als hun zoon of dochter een PC wilde laten bouwen, dan legde wij ze haarfijn uit welke onderdelen ze het beste konden kiezen en waarom. Als de computer eenmaal in elkaar zat dan gebruikte wij milieuvriendelijk verpakkingsmateriaal om de machines te versturen naar het adres van hun ouders.