Geen diploma maar op zoek naar werk?

Veel mensen denken dat als je geen school diploma hebt, dat je geen kans hebt op de arbeidsmarkt. Maar dit is helemaal niet waar, ook zonder diploma is er veel meer mogelijk dan je je voor kan stellen. Er zijn veel online veel websites die kunnen helpen met het vinden van werk, specifiek voor mensen zonder diploma. Wanneer je je wanhopig voelt, en voelt alsof je geen kans meer hebt op een baan waar je je blij mee kan voelen, bieden deze websites uitkomst voor je. In dit artikel bespreek ik websites die je kunnen helpen te werken zonder diploma.

Baantjes die je kan doen zonder diploma

Er zijn veel meer banen tot je beschikking dan je denkt, ookal heb je geen diploma of opleiding. Natuurlijk zijn er altijd simpele baantjes beschikbaar, zoals schoonmaker/schoonmaakster of postbode. Maar buiten deze simpele baantjes is nog veel meer mogelijk. Er zijn ook banen die geen opleiding nodig hebben, maar op de baan zelf opleiden en training geven. Dit soort baantjes zijn erg interessant, omdat met deze opleiding en training in de toekomst meer mogelijk is. Het geeft perspectief op groei en potentiële promoties in de toekomst. Natuurlijk is het onrealistisch te verwachten dat je eindigt als Bill Gates of Steve Jobs, die ook hun universitaire opleidingen niet hebben afgerond, om hun eigen projecten achter na te gaan. Maar je hoeft zeker niet bang te zijn de rest van je leven in de keuken borden te staan afwassen.

Websites die je kunnen helpen baantjes te vinden

Je kan natuurlijk gewoon naar een uitzendbureau gaan, zoals randstad of tempo-team, die zijn overal te vinden. Ook zijn er websites die specialiseren in het vinden van werk voor mensen zonder diploma, zoals: be.indeed.com. Een website vol met vacatures voor banen die geen opleiding als voorwaarde hebben. Een soortgelijke website is indeed.nl. Ook zijn er websites die helpen met het vinden van mogelijkheden om op de baan te leren/ training te krijgen. Bijvoorbeeld lerenwerken.nl helpt met het vinden van banen die je kwalificeren voor een ervaringscertificaat, wat je een kans geeft op een volwaardige baan.

Slotwoord

In ieder geval is het duidelijk dat ook als je geen diploma hebt je niet hoeft te wanhopen. Er zijn nog genoeg kansen en mogelijkheden voor je, dus geef niet op en ga op zoek naar de baan voor jou. Ik weet zeker dat de perfecte baan ook voor jou ergens op je wacht, het enige wat je moet doen is op zoek gaan.