Op reis met de motor

We gaan weer op reis. Dit keer niet met het vliegtuig, dat is slecht voor het milieu. En we gaan ook niet met de trein want dat duurt te lang. Nee, we kiezen voor een avontuurlijke manier van vervoer, vliegend over de weg: we gaan op pad met de motor. Een tripje met de motor, wat moet je daar nu voor regelen? In deze blog vertel ik je het één en ander. Lees je mee?

Tijd voor een stalen ros

Heb je net je rijbewijs gehaald of ligt die al een tijdje op de plank? Dan sta je misschien nu wel te trappelen om weer op de motor te stappen. Maar omdat te doen, heb je er wel eentje nodig. Een motor financieren is niet niks. Gelukkig kun je daar hulp voor vragen door middel van een lening bijvoorbeeld. Zo kun je toch ineens de weg op. Let wel op dat je hier goed over nadenkt voor je zoiets aangaat. Je kan informatie inwinnen op bijvoorbeeld de website Findio.

Goed gecheckt

Voor je op pad gaat, moet je alles qua motor goed checken. Je bent immers een lange tijd afhankelijk van je vervoersmiddel en de boel dient wel naar behoren te werken. Ga dus vlak voor vertrek even langs de garage voor een snelle check-up, zeker als je stalen ros als een poosje niet is geweest. Dit geeft je ook een zekerder gevoel onderweg.

Uitgestippeld en voorbereid

En dan, waar gaat de reis naartoe. Als je met de motor naar een plek reist, is het handig om de route een beetje uit te stippelen. Zeker als het om een roadtrip gaat, dan wil je niet alleen maar de snelwegen zien. Zoek ook dingen uit voor op de plaats van bestemming, zoals een veilige parkeerplek voor de motor maar ook of je nog extra veiligheidsmaatregelen moet nemen voor jezelf. Een gewaarschuwd mens telt voor twee. De wereld gaat steeds meer open en daar willen we in veiligheid van genieten.

Liever met de auto?

Weet je niet zeker of je met de motor op pad wilt gaan. Dan kan je deze lijst natuurlijk ook omgooien en toepassen op een ritje met de auto. Voor een autofinanciering kan je ook bij Findio terecht en verder werkt alles nagenoeg hetzelfde zoals hierboven beschreven. Goed checken, voorbereiden en dan vooral genieten. Zo zorg je ervoor dat jouw roadtrip er eentje wordt om nooit te vergeten.