Handige spullen voor de werkvloer

Ik vind het erg belangrijk dat zaken opgeruimd zijn. Zeker op de werkvloer! Ik ben van mening dat een georganiseerde werkplek de basis is voor een productieve werkomgeving. Daarom ben ik ook altijd op zoek naar makkelijke trucjes en eenvoudige manieren om de boel netjes te houden. Er zijn genoeg handige hulpmiddelen te vinden die elk weer bij andere werkzaamheden passen. Ik werk met enige regelmaat op een werkvloer en dan bedoel ik een ruimte waar we met gereedschap aan de slag gaan. Op zo’n plek zijn de volgende spullen echt een aanrader als je het netjes en overzichtelijk wil houden. 

#1 Een eigen werkkar

Als er iets is waar ik een hekel aan heb, dan is het wel het kwijt zijn van gereedschap. Iedereen heeft zijn eigen manier van het ordenen van spullen. Wanneer je met meerdere collega’s uit één werkkar werkt, dan kan dat voor een hoop frustratie en irritatie zorgen. Daarom kan ik iedereen aanraden om te investeren in een eigen werkkar. Niet alleen weet je beter waar al het gereedschap is. Ook nodigt het hebben van een eigen werkkar mensen uit om de spullen netjes te houden. Daarom is een eigen werkkar naar mijn mening echt een handig ding om op de werkvloer te hebben.

#2 Een stevige steekwagen

Wanneer je veel met je handen werkt en dingen in elkaar zet, dan is de kans groot dat je ook met zware materialen aan de slag gaat. Even een stapel banden verplaatsen is niet te doen. Om zware goederen te verplaatsen over een kleine afstand raad ik je steekwagens aan. Tegenwoordig kun je online al gemakkelijk zo’n handkar bestellen. Bovendien kan een steekwagen jouw werkzaamheden een stuk dragelijker en makkelijker maken. Je hoeft namelijk al die spullen niet meer zelf te tillen. Hierdoor is de kans dat je rugklachten krijgt (omdat je verkeerd tilt) tevens kleiner! Dus wederom een handig ding die op elke werkvloer aanwezig moet zijn.

#3 Een organisatiesysteem

Dit is weliswaar geen object of product, maar het is alsnog erg belangrijk om een bepaald systeem te hebben op de werkvloer. Zonder een duidelijke organisatie van alle materialen, spullen en gereedschap is het onbegonnen werk. Dan ben je langer bezig met het zoeken naar de juiste spullen dan dat je aan het werk kan. Dat moet je niet willen. Daarom wil ik ten slotte aanraden om een goed organisatiesysteem op de werkvloer in te voeren als dit er nog niet is.