Veilig dankzij mist

Als je net als ik onlangs verhuisd bent, dan ken je de buurt nog niet zo goed. Je waant je natuurlijk overal veilig in Nederland, maar niemand wil zelf een inbraak of erger mee maken. In een nieuwe buurt weet je nog niet hoe het er aan toe gaat, hoe de criminaliteit daar is, hoe je buren zijn, waar je op moet letten. Zo heeft de ene buurt bijvoorbeeld veel hangjongeren die ongevaarlijk zijn en oma’s helpen met oversteken, en de andere buurt kan een bende tienermeisjes hebben die belletje trek doen. Je kunt ook terecht komen in een straat waar op dat moment een inbraakgolf aanwezig is. Daarom is het slim goed te investeren in inbraakpreventie producten. Hieronder valt alarmsystemen, extra sloten, geluidsinstallaties, stille knoppen voor de politie, etcetera. Maar heb je ooit gehoord van mistmachines?

Als ik zeg mistmachines, waar denk jij dan aan?
Een grote ijzeren machine op wieltjes die rook uitblaast op een bruiloft, zodat ze dansen ‘in de wolken’? Of misschien een scene uit een film, waarbij het een ongure buurt moet voorstellen, dus het regent lichtjes en er is ‘smog’ op straat? Of, wanneer er een geest, elf, kabouter of de boef verschijnt in een Disney film? Dan denk je aan rook, wolken, of smog. Maar je hebt zeker nog nooit stilgestaan bij het idee van mist als een anti inbraak systeem! Dit werkt heel eenvoudig.
Mocht er een inbreker ongewenst binnenkomen, dan gaat er een alarm af. Dankzij dit alarm, raakt de mistmachine ingeschakeld. Deze zet binnen een paar seconden de gehele ruimte vol met mist. De mist is zo dik, dat je letterlijk geen hand voor ogen ziet. Dit zorgt er niet alleen voor dat de inbreker bijvoorbeeld in paniek raakt en zo snel mogelijk weg wil, maar ook dat deze inbreker helemaal niks kan stelen, want hij ziet immers niets! Wat ook een fijne bijkomstigheid is, is dat er niks stuk gaat, onder water komt te staan, of iets anders. Als de inbreker weg is of opgepakt, zet je simpelweg een paar ramen en deuren open en wapper je de mist zo de deur uit. De mist richt geen schade aan of blijvende sporen. Heb je ooit van zo’n simpele en toch effectieve anti-inbraak methode gehoord?

Wij ook niet! en daarom zijn wij ontzettend fan van de mistmachines. We schaffen er meteen een aan voor op kantoor. En dan kunnen we soms een grootste entree maken, als dat nodig is.