Waarom een B2B webshop kiezen? 

Heb je je eigen webshop? Dan wil je graag je klanten zo goed mogelijk van dienst kunnen zijn, op ieder moment van de dag. Je weet namelijk nooit wanneer dat ze jouw webshop bezoeken. Je zou eens kunnen denken om zelf een B2B webshop te ontwikkelen. Dit is een business to business E-commerce omgeving. Het gaat over een platform waar jij je online bestellingen en transacties plaats laat vinden tussen bedrijven. Het voordeel is dat orders digitaal verricht worden, hierdoor is de efficiëntie voor B2B (ver)kopers groter. Je kunt hier ook 24 uur per dag en 7 dagen in de week bestellingen plaatsen. Een goede en logische keuze dus om ervoor te kiezen om de webshop in deze vorm te willen ontwikkelen.

Mogelijkheden Magento 2 pwa

Als je een eigen webshop gaat ontwikkelen dan moet je je ook gaan verdiepen in Magento 2 pwa. Weet jij hoe belangrijk een snelle Magento webshop is? Als je voor Magento kiest, dan zorg je voor een hogere conversie, een hogere waarde per aankoop en een langere sessie. Snelheid is nou eenmaal belangrijk, want jij wil toch ook niet lang wachten als je ergens iets wil bestellen online? Het is daarom van belang dat je aan een aantal punten denkt:

–        Je moet goede hosting hebben voor je Magento webshop. Deze moet betrouwbaar zijn en je moet kijken welke opties je worden aangeboden (deze moeten aan je wensen voldoen natuurlijk).

–        Gebruik de laatste versie van Magento. 

–        Je kunt afbeeldingen het beste optimaliseren van je eigen Magento webshop.

–        Beperk altijd de opties bij de filters van je categoriepagina opties. Je kunt de filteroptie ook uitschakelen. 

–        Zorg altijd dat je je Magento database en logs netjes kunt houden! 

–        Het beste kun je Magento pagina’s in cache laden (althans veel delen). 

Misschien spreekt het jou ook wel aan en wil jij er ook gebruik van maken. Je kunt dan een paar dingen doen, of je gaat jezelf er echt in verdiepen, of je gaat het werk uitbesteden. Er zijn namelijk meer dan genoeg specialisten die het werk graag van je overnemen. Je weet dat het dan snel in orde gemaakt kan worden en dan kun jij in die tijd jezelf focussen op andere zaken waar je goed in bent. In ieder geval is het een mooie webshop waar je erg veel kanten mee op kunt.