Hoe kan je makkelijk geld besparen?

Helaas heeft niet iedere Nederlander het even breed. Sommige mensen moeten echt met een heel klein geldbedrag per maand zien door te komen. En neger van de tien keer kunnen ze er zelf niet eens wat aan. Het kan door verschillende aspecten komen. Arbeidsongeschiktheid, sinds kleins af aan al een lening hebben en geen baan kunnen krijgen zijn allemaal redenen waardoor je erg weinig geld te spenderen hebt. Om dit te voorkomen zijn er een aantal maatregelen die je zou kunnen nemen om wat beter met je geld om te gaan. Dit geldt natuurlijk ook voor de mensen die al erg weinig te besteden hebt. Op deze manier houd je als het goed is alleen maar geld over.

Boodschappen geld overhouden

Als je samenwoont in een mooi huis en je hebt beide een goede baan is er natuurlijk helemaal niks aan de hand. Maar voor je het weet kan het ook opeens helemaal anders gaan. Één van jullie twee zou ontslagen kunnen worden of er kunnen andere tragische dingen gebeuren. En voor zulke situaties moet je natuurlijk wel voorbereid zijn. Iets waar je veel op kunt besparen zijn boodschappen. Waarschijnlijk koop je nu gewoon je boodschappen zonder erover na te denken en reken je af met je pinpas. Dit gaat natuurlijk lekker makkelijk. Een manier waardoor je minder geld uit zal geven aan boodschappen is door een vast bepaald bedrag elk begin van de maand te pinnen en alleen dat te gebruiken voor je boodschappen. Zo weet je wat te besteden hebt voor die maand en daar moet je het dan ook echt mee doen. Zo zal je minder snel overbodige luxe dingen halen bij de supermarkt die je eigenlijk helemaal niet nodig hebt voor die maand. Als er natuurlijk een noodgeval is kan je altijd wat extra geld opnemen.

Een auto leasen

Een auto is ook altijd een hele grote geldwolf. De aanschaf opzich van een auto is natuurlijk al mega duur, maar dan heb je ook nogal het onderhoud en APK-keuringen. Een alternatief voor een auto kopen is een auto leasen. Als je een auto least krijg je alsnog een gloednieuwe auto die jij helemaal zelf kunt uitkiezen. Alleen betaal je een kleiner bedrag per maand over een tijdsbestek van 3 tot 5 jaar. Een shortlease auto is daarom een manier om geld te besparen. Ook hoef je zelf de onderhoudsbeurten niet te betalen want dat zit al meegerekend in het bedrag. Bij schade aan de auto heb je meestal wel een klein eigenrisico bedrag maar de rest vergoed de autodealer.

About

No Comments

Leave a Comment