Personeelsplanning binnen 30 minuten geregeld

Zo aan het einde van het jaar word ik altijd weer geconfronteerd met het feit dat sommige werkdagen echt ontzettend nutteloos zijn. Ik kan gewoon niet in de flow komen en mijn concentratie is zelfs slechter dan dat van een hond die een eekhoorn ziet. Daarom ben ik op zoek gegaan naar manieren om nog effectiever mijn werk gedaan te krijgen. Zo zorg ik er namelijk voor dat ik wel ontspannen de feestdagen in ga. Ik ben namelijk een manager bij een grote winkelketen, waarvan ik de naam eventjes niet noem. Dagelijks houd ik mij bezig met het netjes houden van mijn toegewezen afdeling. Daarnaast moet ik ook van tijd tot tijd de personeelsplanning maken. Dat is stiekem het zwaarste aan mijn werk!

Obstakels, vergissingen en alles weer opnieuw

Om heel eerlijk te zijn heb ik een hekel aan het maken van de personeelsplanning. Het kost me namelijk elke keer weer meer tijd dan ik in eerste instantie had verwacht. Om dit echt goed uit te leggen, moet ik even de huidige situatie schetsen. Wanneer ik nu een rooster wil maken, dan doe ik dat in een bepaald systeem. Daarin staat een standaard template van een weekrooster. Deze zou ik in theorie gelijk kunnen printen en ophangen. Helaas werk ik vooral met parttimers, namelijk studenten. Hierdoor verandert de personeelsplanning letterlijk elke week. Hoe houd ik bij wie wanneer kan? Dat lukt haast niet. Ik krijg namelijk losse briefjes en appjes met allerlei verzoekjes. Het overzicht behouden is een taak apart! Het liefst zou ik alles geregeld hebben binnen 30 minuten. 

Update van het systeem 

Je voelt het misschien al aankomen: ons systeem is dringend aan een update toe. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een ander programma. Google was erg behulpzaam tijdens mijn zoektocht. Ik zou anders echt niet weten waar ik zou moeten beginnen zonder de zoekmachine. Met een simpele zoekopdracht kreeg ik diverse aanbieders van personeelsplanning software te zien. Zoals een echte Nederlander heb ik vervolgens alle websites met elkaar vergeleken. Ik heb daarbij vooral gelet op wat de verschillende pakketten inhielden en hoe gebruiksvriendelijk/toegankelijk het systeem ook zou zijn. 

Alles binnen 30 minuten geregeld

Mijn voorkeur ging uiteindelijk uit naar het systeem van Werktijden.nl. Het programma waarmee je de personeelsplanning maakt, is namelijk verbonden met een handige app. Daarin kunnen alle parttimers gemakkelijk aangeven wanneer ze beschikbaar zijn en een handje kunnen helpen in deze drukke periode. Hierdoor heb ik binnen een paar seconden inzichtelijk wie de gaatjes kunnen opvullen. Nog een leuke bijkomstigheid? Iedereen heeft de personeelsplanning op de app. Dit voorkomt die vervelende situaties waarbij het excuus altijd is: “maar toen ik er op keek stond ik nog niet op het rooster”. 

About

No Comments

Leave a Comment