Tips voor heerlijke tussendoortjes uit de magnetron

Ik bak graag en kook graag. Vooral bananenbrood en gebakken eitjes zijn mijn favoriete gerechten maar ik experimenteer ook graag met andere baksels. Het enige nadeel van bakken is alleen dat het behoorlijk wat tijd in beslag neemt. Een bananenbrood moet bijvoorbeeld ruim 45 minuten in de oven staan. Niet echt ideaal voor als je snel even een lekker hartig gerechtje wil eten. Gelukkig heb ik daar een oplossing voor.. de magnetron! Wist je namelijk dat je met een magnetron binnen no-time een heerlijke gerechtje klaar kan hebben? In dit blog een aantal recepten voor de magnetron.

De (eiwit) mugcake

De mugcake is toch wel mijn grote favoriet. Ik ben fan van cake en zou het zo de hele dag door kunnen eten. Helaas zou dit mijn lijn alleen niet heel erg ten goede doen. De mugcake is een prima alternatief en binnen een paar minuutjes klaar. Zelf maak ik de mugcake altijd met eiwitpoeder om zo ook nog wat extra eiwitten binnen te krijgen en het brengt de cake goed op smaak. Dit heb je nodig voor een mugcake uit de magnetron: meel (zelf gebruik ik speltmeel), cacaopoeder, eiwitpoeder of een ander bestanddeel om het geheel op smaak te brengen, melk, honing en een beetje boter (ik gebruik kokosolie).  Mix eerst de droge bestanddelen goed door elkaar en voeg daarna de melk en honing erbij. Mix alles goed door elkaar en giet het in een kop. Zet de kop voor max. een minuutje in de magnetron en je mugcake is klaar.

Het magnetron eitje

Wil je snel een eiwitrijk tussendoortje nuttigen? Dan is een eitje uit de magnetron een prima idee oplossing. Wat heb je nodig? Een ei, een beetje boter of vet, melk, eventueel wat fijngehakte groente of kaas en een mok. Vet de mok goed in en die alle bestanddelen in de mok. Mix alles goed door elkaar en zet 1 tot 2 minuten in de magnetron. 1 minuut voor een zacht eitje, 2 minuten voor een iets harder eitje. Na 1 of 2 minuten is jouw eitje klaar en heb je een heerlijk eiwitrijk tussendoortje.

Een appeltaart maar dan zonder taart

Ben jij ook een grote fan van appeltaart maar past dit niet helemaal in je voedingsschema? Dan is een warme appel met kaneel een prima oplossing. Snij de appel in stukjes en doe ze in een mok. Strooi er een beetje kaneel overheen en zet in de magnetron. 45 seconden is in principe voldoende maar als je iets zachtere appels wilt kan dit ook langer. Even laten afkoelen als het klaar is en genieten maar.