In 30 minuten per dag gitaar leren

Iedereen een instrument

Bijna iedereen heeft er weleens over nagedacht, hoe leuk het zou zijn om een instrument te leren bespelen. Of het nou piano, gitaar of een ander instrument is, het is een verrijking van je leven. Desondanks blijft het voor de meesten van ons bij een leuke fantasie. Want daadwerkelijk op hoog niveau gitaar leren spelen vraagt om veel doorzettingsvermogen en dagelijkse oefening. Er zijn tegenwoordig steeds meer manieren om te leren spelen. Er zijn gigantisch veel video’s en artikelen op het internet die je helpen leren spelen. Tegelijkertijd kun je juist door al dit materiaal vaak door de bomen het bos niet meer vinden.

De beste manier om te leren spelen is nog altijd met een leraar. Maar gitaarlessen zijn erg duur. En je ziet de leraar meestal maar een keer per week. Je hebt ook minder controle over de snelheid waarop je leert spelen. Iedereen is anders, sommige mensen hebben de tijd twee uur per dag te oefenen. Weer anderen zijn ontzettend druk en hebben veel minder tijd. Iedereen moet de vrijheid hebben om op hun eigen snelheid te leren.

Het beste van twee werelden

Om deze reden is een van de beste manieren tegenwoordig om te leren is via online gitaarlessen. In tegenstelling tot het gratis materiaal dat je op het internet kunt vinden zijn online gitaarlessen veel meer gestructureerd. Tegelijkertijd kun je wel nog op je eigen tempo leren en je door de lessen heen werken. Het is dus het beste van de twee werelden. Je hebt als het ware een persoonlijke leraar en tegelijkertijd kun je op je eigen snelheid leren.

De lessen zijn dan ook gestructureerd naar een specifieke stijl van gitaar spelen. Je kun je eigen stijl kiezen. Het is logischerwijs heel verschillend om classic rock te leren spelen dan wanneer je bijvoorbeeld klassieke Spaanse gitaar wilt leren spelen. Persoonlijk vind ik een van de grootste voordelen van gitaarles online is dat je ook kunt blijven oefenen wanneer je bijvoorbeeld op reis gaat. Je hebt je leraar altijd bij je. Dit was vooral voor mij een groot voordeel aangezien ik mijn liefde voor gitaar spelen opdeed terwijl ik op reis was in Bali.

Ik leerde in een hostel spelen door een vriend die ik daar ontmoette. Hij gaf me als het ware gratis les. Maar toen hij verder reisde en ik een andere kant op ging was ik mijn gitaarleraar kwijt. Toen besloot ik gitaarles online te volgen en dit was de ideale manier om te blijven spelen.