Weinig tijd en toch genieten

In het leven van nu hebben mensen maar weinig tijd voor ontspanning en gezelligheid. Bijna alles moet vooraf goed gepland worden en dat is soms erg jammer. Om in je eentje een lekker momentje te pakken heb je echter een stuk minder problemen met plannen. Je hoeft namelijk alleen met je eigen agenda rekening te houden en dat gaat een stuk makkelijker. Tijd is kostbaar en dus hebben we bij binnen 30 minuten natuurlijk weer een aantal tips voor je om thuis of buitenshuis te doen in een half uurtje. Het zijn vaak namelijk de kleine dingen die het leven een stuk beter maken.

Even wandelen

Tussen alle hectiek van de dagelijkse bezigheden door kan het zeker geen kwaad om zo nu en dan even een frisse neus te halen. Je zou dit kunnen doen tijdens je pauze van werk of net voor het koken. Op welk moment je het doet, maakt in principe niet uit. Zolang je gewoon even een half uurtje in de buitenlucht gaat doorbrengen in je eentje is het goed. Dat is de perfecte manier om goed na te denken over alles wat er in je leven speelt. Probeer dit zo vaak mogelijk te doen en als het even kan zelfs elke dag.

Snel iets met de kinderen doen

Als als werkende ouder jonge kinderen hebt kan het soms lastig zijn om echt tijd met ze door te brengen. Door de korte momenten die je doordeweeks hebt leuker te maken verander je de hele dag van je kind. Een goed voorbeeldje is het maken van chocolademelk. Je kunt samen met je kinderen een chocolade lepel gebruiken om het maken van chocolademelk tot een activiteit te maken. Ze kunnen dan de chocolade lepel zelf door de melk roeren om het in lekkere chocolademelk te veranderen. Ook een puzzeltje of iets dergelijks  kan al erg leuk zijn.

Net voor het slapen gaan

Na een lange dag wil je waarschijnlijk lekker je bed in duiken. Door in plaats van meteen naar bed te gaan eerst een momentje neemt om een serie te kijken, even te lezen of een lekker masker op te doen voel je je net iets beter. Je hebt dan nog even tijd voor jezelf genomen voordat de volgende drukke dag weer begint.