Een schoenen tik

Al sinds mijn pubertijd vind ik mijn uiterlijk erg belangrijk. Ook al ben ik een man, ik sta misschien nog wel langer in de badkamer dan een gemiddelde vrouw. Mijn motto is dat het uiterlijk toch de eerste indruk maakt. Aangezien ik een baan heb waarbij goede contacten belangrijk zijn, wil ik graag een goede indruk achterlaten. Daarnaast vind ik het erg vervelend om er maar “standaard” uit te zien, zoals heel erg veel mannen. Het is dus een hobby geworden om items uit te zoeken waar maar een beperkte oplage van is en vaak vermijd ik kleding die gemaakt wordt in China en vooral massa productie.

 

 

Vooral internet aankopen

In de winkels kan ik dus alleen maar kleding kopen wat ik massa productie is gemaakt. Daarom ben ik een aantal jaar geleden overgestapt naar alleen nog maar online winkelen. Dit scheelt ook vaak veel geld in vergelijking tot de grote design kleding. Zo vond ik een Amsterdamse ontwerper die de sneakers laat maken in een kleinschalige fabriek in Italië, Mason Garments is het merk wat hij produceert. Dit zijn heren sneakers waar dus inderdaad maar een beperkte oplage van is. Zo loop ik weinig risico dat mijn buurman of collega met precies dezelfde gave Mason Garments sneakers rondloopt.

 

 

Kleine ondernemers krijgen zeker een kans

Naast het niet willen kopen van de standaard kleding, ben ik zeker van mening dat de kleine ontwerpers en dus ondernemers zeker een kans verdienen. Het wordt vaak vergeten dat kleding en schoenen puur vakwerk hoort te zijn. De sneakers van alle grote merken komt geen handwerk meer aan te pas en zijn de materialen ook niet om een boek over te schrijven. Om nogmaals het voorbeeld te nemen van Mason Garments, deze sneakers worden uitsluitend gemaakt van kalfsleder waar een compleet proces aan vooraf gaat. Ieder jaar kijken zij met de fabriek bij welke leerlooierijen het leer inkopen, dit is dus afhankelijk van de kwaliteit wat dat jaar geleverd is. Hoe gaaf is het dat ze dat allemaal in de gaten houden en er daadwerkelijk ook nog vakmanschap van maken. De leerlooierijen mogen ook uitsluitend gevestigd zijn in Italië, het komt dus niet uit een China of andere landen die bekend staan om het leveren van grondstoffen. Italië staat sowieso bekend om zijn mooie kwaliteit van schoenen, denk aan de nette herenschoenen met een stompe punt. Iedere man heeft wel een stel nette schoenen in de kast staan, alleen kies ik voor duurzame en vooral speciale schoenen.