Zo maak je nog mooiere foto’s met je telefoon

apple-iphone

We maken allemaal wel eens een foto met onze mobiele telefoon. Meestal om een mooi, bijzonder of verrassend beeld vast te leggen waar we niet alleen op dat moment van willen genieten. Door een foto te maken maak je een visuele herinnering die je keer op keer weer kan terugkijken en zo dus niet meer vergeet. Je wilt alleen wel dat deze foto ook voldoet aan de werkelijkheid maar hoe maak je nou met je mobiel een foto die daaraan voldoet? Vaak enige onze vastgelegde beelden toch iets anders dan gehoopt. In dit blog geven we je daarom een paar handige tips en tricks waardoor jouw foto’s met je mobiele telefoon er nog mooier uit zullen zien.

Zorg voor een schone telefoon

Heb jij je telefoon ooit wel eens schoongemaakt? Dit is misschien wel de belangrijkste stap voor het maken van een mooie foto. Het belangrijkste om schoon te maken is natuurlijk de camera zelf. Door het gebruik van je telefoon komt er gewoon een vies laagje op je telefoon, daar kom je niet onderuit. Maak daarom een keer per maand of liever nog, een keer per week je telefoon eens grondig schoon. Vergeet daarnaast ook je scherm niet. Misschien is je foto wel super scherp maar lijkt het niet zo omdat je scherm wazig is. Een schone telefoon is dus een must.

Maak het beeld scherp door op je scherm te tikken

Een handig foefje voor zowel een Samsung telefoon als een Apple iPhone, als je op je scherm tik stelt je camera zich scherp. Tik op het voorwerp dat je scherper in beeld wilt hebben en je zult zien dat je scherm zichzelf bijstelt. Het object wordt scherp en de achtergrond vervaagt iets. Hierdoor krijg je prachtige foto’s waar je mooie herinnering echt op uitspringt.

Goede belichting is het sleutelwoord

Ooit tegen de zon in gefotografeerd? Waarschijnlijk zag je niet meer dan een overbelicht beeldscherm. Ooit iemand gefotografeerd terwijl je met je rug naar de zon stond? Waarschijnlijk stond de persoon er met dichtgeknepen oogjes op. Belichting is echt de sleutel van mooie foto’s. Is de ruimte waarin je fotografeert te donker? Dan krijg je ook geen mooie foto’s en ga zo maar door. Maar hoe vind je de juiste belichting? Door het maken van foto’s in een lichte en/of zonnige ruimte worden je foto’s het mooiste. Zorg ervoor dat zowel jij als het object/persoon dat je fotografeert niet vol in de zon of het licht staat. Je krijgt het mooiste beeld als het licht bij beide van de zijkant komt. Een extra weetje: Maak je foto’s in de zomer tijdens het “golden hour”, dat geeft net een extra toevoeging aan je foto’s.

En dit zijn natuurlijk nog maar een paar tips. Benieuwd naar de rest? Hou dan ons blog goed in de gaten!

About

No Comments

Leave a Comment