Veel keuze op het gebied van plafondverlichting

Bij de inrichting van een kantoor zal je rekening moeten houden met veel verschillende dingen. Zo is het belangrijk om je werkplek goed in te richten en om goed na te denken over de plek waar je je bureau gaat neerzetten. Een veel gekozen plek is om het bureau naast een raam neer te zetten, zodat je overdag veel natuurlijk licht op je krijgt. Bovendien is het lekker om naast een raam te zitten, voor extra frisse lucht en kun je als je je scherm even zat bent ook naar buiten kijken. Verder is het belangrijk om over een goede werkhouding te beschikken. Dat doe je door een bureaustoel op maat te kopen of in te stellen. Een goede werkhouding is veruit het belangrijkste voor een optimale inrichting van een kantoor. Toch komen er nog veel meer dingen kijken bij de inrichting van een kantoor en kun je met een beetje creativiteit een ontzettend gaaf eindresultaat bereiken. In dit blog zal ik je nog wat meer vertellen over wat kan bijdragen aan een betere werkplek.

Besteed aandacht aan de verlichting

Een onderdeel waar men nog veel te weinig rekening mee houdt is de verlichting van het kantoor. In veel kantoren wordt nog gebruik gemaakt van de standaard tl verlichting. Er zijn maar weinig kantoren waar men heeft nagedacht over de verschillende vormen van verlichting en wat eventueel betere alternatieven zijn dan de standaard lampen. Toch is het erg verstandig om hier wel eens goed over na te denken en te kijken wat er allemaal mogelijk is. De verlichting van je werkplek heeft namelijk ontzettend veel invloed op je productiviteit. Veel mensen zitten al de hele dag achter een scherm dat blauw licht produceert. Daarom is het niet fijn om ook nog eens de hele dag onder de tl verlichting te zitten. Je kunt daar zelfs hoofdpijn van krijgen of erg moe van worden. Het is verstandig om wat meer aandacht te besteden aan de verlichting van je werkplek en om te kijken wat er allemaal mogelijk is op het gebied van verlichting.

Vervang het voor led verlichting

Op het gebied van plafond verlichting heb je ook meerdere mogelijkheden. Iets waar men steeds vaker voor kiest is led verlichting. Het produceert anders soort licht dan de standaard tl verlichting. Het licht werkt rustgevender en draagt bij aan de productiviteit tijdens het werk. Op het kantoor waar ik werk hebben ze gekozen voor led panelen 60×60 en dat zijn erg prettige lampen. In het geval dat er op jouw werkplek nog geen fijne lampen zijn geïnstalleerd, dan is het verstandig om hier verandering in aan te brengen.