De perfecte stedentrip in Lissabon

Heb jij ook zo’n zin om weer op vakantie te gaan? De huidige situatie rondom Covid-19 heeft aardig wat roet in het eten gegooid voor alle vakantiegangers die weer een leuk tripje op de planning hadden staan. Maar daardoor hoeven we natuurlijk niet bij de pakken neer te gaan zitten. Dit is namelijk hét perfecte moment om je eens goed te oriënteren op jouw volgende vakantie. In deze blog lees je alle ins & outs over een stedentrip Lissabon, mijn favoriete stad voor een stedentripje.

Verblijf en aankomst

Voor je verblijf in Lissabon hoef je niet persé een duur hotel te boeken. Op Airbnb vind je talloze kamers en appartementen verspreid door de hele stad. Niet alleen bespaar je hiermee wat geld, maar ook beleef je de stad als echte local. Hoe leuk is dat! Na een vliegreis van ongeveer drie uur kun je kiezen voor een taxi of Uber naar je appartement, maar ook de metro biedt een prima oplossing. Er zijn veel metrostations te vinden, waardoor er altijd wel eentje dichtbij je appartement ligt. Een kaartje koop je gemakkelijk bij de automaat in het metrostation. Hier kun je ook een kaartje kopen met een aantal ritten, altijd handig voor de komende dagen.

Lissabons must-sees

Een aanrader is een bezoekje aan het Castelo de São Jorge. Dit kasteel bevindt zich op een berg waar je het prachtige uitzicht over Lissabon kunt bewonderen. Je kunt ervoor kiezen om zelf een rondje te lopen of een rondleiding te krijgen waarbij je alle feitjes van het kasteel leert. Daal je een stukje af, dan vind je het Portas do Sol uitzichtpunt. Onder het genot van een glas (of kan) sangria kun je hier heerlijk in het zonnetje zitten. In de wijken Alfama en Bairro Alto vind je nauwe straatjes met leuke bars en goede restaurants. Het is zeker een aanrader om deze wijken eens te bezoeken.

Maak je tripje compleet

Als je voor een stedentrip naar Lissabon gaat, dan is jouw reis natuurlijk niet compleet zonder een typische pastel de nata en een ritje met de bekende oude trammetjes van de stad. Deze lekkernij vind je door werkelijk de hele stad en is het zeker waard om eens te proberen. Houd rekening met de steile straten van de stad door een paar goede wandelschoenen, anders bieden een paar ritjes met de tram ook een prima oplossing. Heb je nog een dag over? Bezoek dan eens Sintra. Dit stadje bereik je met de trein en heeft een aantal prachtige bezienswaardigheden. Een dagje op het strand van Lissabon is ook zeker niet mis. Een ding is zeker, jij vermaakt je wel in deze wereldstad!