Dit is een van de beste manieren om een voertuig te financieren

Er zijn veel soorten van financieren maar de meest voorkomende is leasen. Echter is er ook een manier van leasen waarbij je niet vastzit aan een langdurig contract en blijf je dus flexibel. Dit is dus de best manier van zakelijk leasen voor iemand die flexibel wil blijven als het gaat om het leasen van een voertuig.

Wat is leasen?

Wat houd leasen nou precies is? Eigenlijk is het juist erg simpel, het is een soort van huren van een voertuig. Er worden maandelijkse kosten in rekening gebracht voor het kunnen gebruiken van het voertuig. Binnen deze kosten vallen verschillende onderdelen, denk dan bijvoorbeeld aan verzekering, reparatie, onderhoud etc. Het is dus zo dat de meeste kosten bij de maandelijkse prijs zijn inbegrepen, dit geldt dan weer niet voor de benzinekosten of eventuele verkeersboetes. Daarnaast is het zo dat het voertuig niet altijd jouw eigendom wordt als je kiest voor leasen, aan de restwaarde van de auto heb je dus ook niet altijd veel. Dit komt omdat er verschillende soorten leasen zijn, je hebt financial lease en private lease. Bij financial lease is het dus wel zo dat het voertuig eigendom wordt nadat het leasecontract is afgelopen, bij private lease is dit niet het geval. 

Zakelijk leasen is verstandig

Veel bedrijven kiezen ervoor om zakelijk een voertuig te leasen, dit is vaak een verstandige keuze omdat dit in veel opzichten voordeliger is. Het eerste opzicht is dat het fiscaal erg voordelig kan zijn om zakelijk te gaan leasen, dit kan dan betaald worden met zakelijk vermogen dat nog niet belast is. Ten tweede is het zo dat het leasen op de zaak meestal goedkoper is dan gelijk het voertuig aan te schaffen omdat het dan na het afgelopen leasecontract overgekocht kan worden. Tot slot is het nog erg overzichtelijk ook omdat er een duidelijk kostenplaatje is gemaakt waarin alle kosten voor het voertuig staan aangegeven, hier is dan een totaalprijs van gemaakt.

De beste manier om te leasen

Naast de bovengenoemde manieren van leasen is er nog een manier en deze kan overwogen worden als de beste manier voor zakelijk leasen, namelijk shortlease. Dit is leasen waarbij de duur van het leasecontract dusdanig kort is dat het mogelijk is om elke maand een nieuw voertuig te kunnen leasen. Dit is vooral voor bedrijven interessant, zij zouden dan moeten kijken naar shortlease zakelijk. Hierbij kunnen groeiende en krimpende bedrijven flexibel inspelen op hun wagenpark en op deze manier ontstaan er geen problemen met langdurige leasecontracten. Dit is dan ook de reden dat deze manier van leasen op dit moment erg populair is onder bedrijven.