De vloer was wederom aan vervanging toe

Mijn vorige vloer heeft er zeker meer dan tien jaar in mijn woning gelegen en daarom was het eigenlijk wel de hoogste tijd om deze vloer eens te gaan vervangen voor een nieuwe vloer. Ooit was het een erg mooie vloer waar ik ontzettend lang van heb genoten. Maar de laatste jaren ergerde ik mij steeds meer aan mijn oude vloer. De vloer is nogal wat verkleurd en er zitten een hoop krassen en vlekken op de vloer die ik er eigenlijk niet meer uit krijg. Dat bij elkaar zorgde ervoor dat ik heb besloten om mijn oude vloer eruit te halen en om er een nieuwe vloer in te leggen. Het is niet een kleine klus, maar wel een grote klus wat een hoop tijd en moeite kost. Maar de afgelopen tijd had ik wat extra vrije dagen en dat leek mij de uitgelezen mogelijkheid om een begin te maken aan mijn nieuwe vloer. Wanneer je bijvoorbeeld je muren een nieuw likje verf wilt geven, hoef je alleen de randjes af te plakken en dan kun je aan de slag. Maar wanneer je een nieuwe vloer wilt leggen, dan moet je al je meubels verplaatsen en even tijdelijk buiten zetten. Daarbij ben je afhankelijk van het weer en met het weer in Nederland weet je het maar nooit. Gelukkig hebben we nu wat mooie zomerdagen, dus dat was het perfecte moment om mijn vloer te vervangen.

De ruimte leeg maken

Je kunt ervoor kiezen om even tijdelijk een opslagruimte te huren, zodat je daar al je meubels in kunt zetten. Maar dan moet je ook een busje huren waarmee je al je meubels kunt vervoeren. Die optie zag ik niet zitten, want ik beschik ook over een grote tuin waar ik even al mijn meubels kon neerzetten. Het regent wel vaak in Nederland, maar de weersvoorspelling liet zien dat het een periode erg droog zou worden. Voor de zekerheid heb ik wel even een groot zeil gehaald en die in mijn tuin opgehangen, zodat als het een klein beetje zou regenen, mijn spullen alsnog droog zouden blijven. Doordat ik geen ruimte hoefde te huren, bespaarde ik ook nog wat extra geld en dat kon ik goed gebruiken voor de aanschaf van mijn nieuwe vloer.

Een nieuwe vloer die ook gelegd wordt

Ik heb besloten om niet naar een vloerenwinkel te gaan, maar om even online op zoek te gaan naar een nieuwe laminaatvloer. Ik ben uiteindelijk terecht gekomen bij een advertentie met laminaat gratis leggen. Dat houdt in dat ik bij een aanschaf van een nieuwe vloer, zelf niet de nieuwe vloer hoefde te leggen. De nieuwe vloer werd afgeleverd en gelijk ook gelegd door de laminaatleggers. Dat was een ideale oplossing en het is zeker voor herhaling vatbaar, mocht ik weer een nieuwe vloer nodig hebben.