Isolatiemateriaal om je huis beter te weren tegen de kou

De zomer begint helaas weer af te nemen. Het is immers een tijd van komen en een tijd van gaan. De ene vindt het een vreselijk vooruitzicht dat we weer de winter in gaan, en de ander vindt het dan juist weer heerlijk. Eerst kunnen wij nog even genieten van het najaar, mits deze zo goed is als de afgelopen jaren. Maar is jouw woning klaar voor de winter? Dat het buiten koud is dat is een ding, maar in je huis moet het natuurlijk goed geïsoleerd zijn. Heb jij het juiste isolatiemateriaal in je huis zitten? Of ben jij, net als vele Nederlanders, aan een verbouwing toe.

Hoe jij het best je huis kunt isoleren

Allereerst zijn er veel manieren om je huis te isoleren Hoe meer van deze manieren je gebruikt, hoe beter je huis geïsoleerd wordt. Als eerste isolatiemateriaal is er de spuitisolatie. Dit is, samen met dakisolatie het isolatiemateriaal die het meeste rendement oplevert. Je spuit een soort isolerend purschuim in de muren waardoor het warmte vasthoud. Dan is er ook nog de dakisolatie. Dit zijn schuimen platen die je tussen de binnenkant en de buitenkant van het dak plaatst. Veel warmte gaat bij het dak verloren omdat warmte opstijgt. Daarom zijn deze twee de belangrijkste isolatiematerialen.

Dan hebben wij als volgende het dubbelglas. Dubbelglas vervangt natuurlijk het enkelglas. Enkelglas zien we tegenwoordig een stuk minder vaak. Dat komt voornamelijk door het feit dat dubbelglas gewoon erg goed zijn werk doet wanneer het aankomt op het isoleren van het huis. Door de dubbele laag met de ruimte er tussen blijft de warme lucht van binnen in het huis, goed gescheiden van de koude lucht van buiten. Erg handig en werkt ook kosten besparend op de lage termijn, net als alle andere isolatie middelen.

Isolatiemateriaal voor in je huis bespaart kosten.

Als laatste hebben wij nog de vloerisolatie. Vloerisolatie is erg handig omdat het de kou die uit de grond komt tegenhoud. Zo dringt de kou niet het huis binnen, en heb jij lekker warme voeten. Je kunt natuurlijk in plaats van dit ook een vloerverwarming laten leggen, maar dit is een stuk duurder, en slechter voor het milieu. Kier daarom voor vloerisolatie. De combinatie van al deze isolatiematerialen en vormen is eigenlijk het allerbest. Zo blijft je huis lekker warm in de winter zonder dat je de hele dag je verwarming aan moet hebben.