Zwolle hotel boeken

Wanneer je een Zwolle hotel boeken gaat, dan is er ruime keuze tussen goed beoordeelde hotels. In de Koperen hoogte geniet je van een prachtig uitzicht over de Hanzenstad, in de voormalige watertoren de Lichtmis. Wil je dichter bij het centrum zitten? Bij de Wientjes in Zwolle ben je dan bij het juiste adres voor een centrale ligging. Dit Bilderberg hotel is dicht bij het station, zodat alles goed met het openbaar vervoer te bereiken is. Deze stad leent zich perfect voor een weekendje weg. Struin de gezellige winkelstraatjes af of ga een middagje cultuur snuiven. Het middeleeuws centrum bestaat uit leuke winkels en prachtige stadsparken waar je gemakkelijk een dag kan vertoeven. Bezoek ook de beroemde Sassenpoort, delen van de oude verdedigingsmuur en de stervormige stadsgracht voor een stap terug in de tijd.

Activiteiten in Zwolle

Met een Zwolle hotel wil je natuurlijk het meeste halen uit je stedentrip. Gelukkig is er in deze stad meer dan genoeg te beleven. Voor het mooiste uitzicht over de stad, beklim je de 76 meter hoge Peberbus. Deze toren is in de 15e eeuw gebouwd. De Grote Markt bevindt zich hier niet ver van daan en is één van de oudste gedeeltes in Zwolle. Hier kan je terecht om even bij te komen van de klim en lekker te eten en te winkelen. Met alle historische gebouwen waan je je in een ander tijdperk.

Hou je wel van wat fysieke activiteit en heb je geen hoogtevrees? Dan mag je de Yosemite Zwolle niet overslaan. Dit is één van de grootste klimcentra van Noordoost- Nederland. Je kan hier klimmen. Abseilen en kettersteigen. Zo ben je lekker actief tijdens het verblijf in een Zwolle hotel!

Bezienswaardigheden in Zwolle

Wanneer je van geschiedenis en cultuur houdt, doe je er goed aan in een Zwolle hotel te verblijven. De historische stad heeft veel te bieden voor de bezoekers die geïnteresseerd zijn in geschiedenis en cultuur. Bezoek het Stedelijk Museum Zwolle en het museum de Fundatie. Ook het Herman Brood museum is in Zwolle te vinden, in de stervormige grachtengordel. Er is dus voldoende keuze tussen verschillende bijzondere museums tijdens een citytrip in Zwolle. Bezoek ook een cultureel erfgoed door de Windesheimer Molen te bezoeken. Deze molen maalt nog steeds koren, wat je zult zien wanneer je deze monumentale korenmolen bezoekt. Wanneer je van stadsparken houdt, bezoek je Park de Wezenlanden. Voor jong en oud is er genoeg te beleven met een kinderboerderij, speeltuinen, gezellig paviljoen en een strandje. Zo verveel je je nooit met een Zwolle hotel!

Vorig artikel
Volgend artikel