In dertig minuten meer geld als student

Het is natuurlijk bijna een cliché dat studenten geen geld hebben. En in bijna alle gevallen is dit de waarheid. Dit heeft natuurlijk te maken met het feit dat studenten naast de studie geen tijd hebben voor een baan en zelfs als ze werken dan is het vaak een slecht betaalde parttimebaan. Helaas heeft dit gebrek aan geld vaak negatieve consequenties voor de studenten. Het is namelijk steeds duurder om te studeren en we krijgen tegenwoordig geen basisbeurs meer. Om deze reden krijgen veel studenten heel snel een studieschuld tegenwoordig.

Om deze reden wil ik in dit artikel de verschillende manieren bespreken waarop studenten beter kunnen omgaan met hun geld. Het eerste wat belangrijk is dat studenten slim omgaan met een budget. Zelfs met weinig geld kun je ver komen en elke maand zelfs een beetje opsparen als student. Studenten gaan vaak op vakantie en willen ook een druk uitgaansleven. Toch hebben ze hier later vaak spijt van als ze aan het werk zijn en een schuld moeten terugbetalen.

Daarom is het belangrijk voor studenten een goed budget te creëren. Zoals ik al aangaf kun je op deze manier beter omgaan met je geld. Veel studenten kunnen goedkoop en gezond eten als ze in de supermarkt een beetje slim omgaan met hun geld. Ook uitgaan kan goedkoop. Het is over het algemeen verstandig om niet te veel te drinken maar als je wilt drinken kun je dit beter doen voordat je uitgaat. Je kunt simpelweg wat drinken halen bij de supermarkt wat een stuk goedkoper zal zijn dan wanneer je in een club of kroeg gaat drinken.

Een ander probleem waar veel studenten mee kampen zijn onverwachte kosten. Voor werkende volwassenen zijn onverwachte kosten irritant. Voor studenten kan het een groot probleem zijn. Wanneer je bijvoorbeeld je telefoon laat vallen zal de aanschaf van een nieuwe telefoon relatief erg duur zijn. Het beste in dit geval is op zoek naar een goedkope Iphone reparatie. Ook een laptop die kapotgaat is erg onhandig. Daarom raad ik studenten aan altijd een buffer te hebben voor deze onverwachte situaties. Op deze manier kun je jezelf een hoop stress bewaren. Het is voor studenten erg fijn om zonder een al te hoge studieschuld van de studie af te komen. Als een student een keer per week dertig minuten zichzelf op zijn budget focust zal hij of zij er een stuk beter voor staan.