Kan het goedkoper?

Een product kan op de markt in verschillende prijzen aangeboden worden. Je hebt iets gezien wat je heel graag wilt hebben, maar de prijs is overal zo belachelijk hoog! Hoe krijg je nou een goed overzicht van de beste resultaten? Welke resultaten zijn het meest relevant in jouw situatie en voorwaarden? Ik neem aan dat je portemonnee ook niet eindelijk gevuld is. Prijzen vergelijken is hierbij misschien de belangrijkste zaak. 

Filter jouw belangrijkste eisen 

Het is altijd goed om in het zoeken duidelijk te vermelden wat je zoekt. Maak het de geautomatiseerde zoekmachines echter niet te moeilijk want dan krijg je geen relevante resultaten of zelfs helemaal niets te zien. Mijn tip is om altijd met weinig termen te beginnen. Zodra je eenmaal bij de categorie van het product bent, moet je in je filters verwerken waar jouw gewenste product echt van voorzien moet zijn. Denk bijvoorbeeld aan het kopen van een televisie. Moet het beeldscherm van de televisie minstens groter zijn dan 32 inch? Of moet het per se een Smart-tv zijn? Maak het dus niet te precies. Er nog wel wat overblijven, toch? 

Geef iedere retailer een kans 

Het kan uiteindelijk best een gedoe zijn om het hele internet af te speuren naar een product of artikel dat je zoekt. Allereerst zijn er veel meer retailers dan je misschien denkt dat er zijn. Zalando, Bol.com, Coolblue en noem het allemaal maar op! Dan heb je ook nog de minder bekende retailers. Deze zijn daardoor niet minder betrouwbaar, slechts minder bekend. Zodra je een beetje het idee hebt bij welke retailer je gaat zoeken, kan je vanaf daar natuurlijk ook zoeken met de zoekfilters van de webshop zelf. Maar is het misschien toch gunstiger om te zoeken vanaf een vergelijkingssite? Dit is niet helemaal hetzelfde als de consumentenbond, maar eerder te vergelijken met Beslist.nl, Bigshopper.nl of Kieskeurig.nl. Het gebruiken van Google Shopping is ook ongeveer hetzelfde idee, ik ben er alleen niet zo’n voorstander van. Het werkt bij mij namelijk toch erg chaotisch en de optie voor filters zijn wat mij betreft ook niet zoveel beter. 

Situaties waarin een vergelijkingssite handig kan zijn 

Wanneer je bepaalde eisen hebt op het gebied van pakketbezorging, heeft een vergelijkingssite niet per se veel zin. Het is vooral erg handig bij het vergelijken van prijzen en producten. Misschien besef je uiteindelijk dat je helemaal geen Macbook Pro wilt, maar een Macbook Air. In dit geval zoek je op het merk ‘Apple’ of categorie ‘laptop’.