Een verjaardag organiseren

Na een jaar van weinig mensen te hebben gezien kan ik me zo voorstellen dat je wel weer is zin hebt in een feestje! En als je dan ook nog is bijna jarig bent, is het helemaal reden voor een feestje. Hoe ouder je wordt hoe minder mensen hun verjaardag nog vieren. Maar waarom eigenlijk? Elk jaar en elke verjaardag hoort een reden voor een feestje te zijn en het perfecte moment om te vieren dat je nog een jaar langer mag leven! De meeste van ons staan hier niet meer zo bij stil maar het is toch echt wel heel erg belangrijk.

Een thema

Natuurlijk staat je feestje in het teken van jouw verjaardag. Maar hoe leuk is het wel niet als je een speciaal thema aan je verjaardag geeft. Veel mensen kiezen ook wel is voor een speciale dresscode voor hun verjaardag. Denk hierbij bijvoorbeeld aan all black of een golden party. Het geheel van je feestje ziet er dan al super leuk uit als jullie allemaal in dezelfde kledingstijl komen. Je kan er ook een ander soort thema aan geven. Denk bijvoorbeeld aan een dierenthema. Dit betekent dan dat iedereen een kleding item of een accessoires met een dierenprintje erop moet hebben, super leuk!

Versnaperingen

Naast een leuk thema voor je feestje kunnen lekkere versnaperingen en drankjes ook zeker niet vergeten! Als je boven de 18 bent kan je natuurlijk wat bier en wijn halen en hier van genieten. Ben je nog niet boven de 18? Kies dan voor een lekkere siroop of maak alcoholvrije cocktails! Bij een verjaardag hoort natuurlijk ook taart! Kies je voor een slagroomtaart, chocoladetaart of misschien wel een red velvet taart? Zorg er in ieder geval voor dat iedereen die een stukje taart wilt een stukje kan krijgen. Als het feestje voorbij is kan je er nog voor kiezen om ze wat leuks als herinnering mee te geven. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van een cupcake die je dan in cupcake doosjes kan meegeven. Zo hebben ze de volgende dag ook nog een lekkere versnapering om van te genieten. Of je kiest voor verschillende stazakken met snoepjes erin. Dit is vooral leuk voor een kinderverjaardag zodat je de kinderen nog wat lekkers voor thuis mee kan geven! Vergeet tijdens een verjaardag of feestje ook zeker niet genoeg foto’s te maken. Wat tegenwoordig weer helemaal in is is een polaroid camera. Hiermee kan je gelijk je foto’s uitprinten een meegeven aan je gasten.