Post verzenden in allerlei groottes en maten

Tegenwoordig doen we bijna de helft van onze aankopen online. Zo gaan we meestal een tot twee keer per week naar de supermarkt om onze boodschappen te doen, alhoewel dit ook al veel online wordt gedaan. Via de website kun je jouw hele boodschappenlijst opsturen, waarna het supermarktketen de boodschappen al de volgende dag bezorgd. Bovendien bestellen we veel kleding, elektronica en andere soort producten op het internet. Post- en pakketbezorgers hebben hun handen er maar vol aan. Maar wat kun je nu allemaal verzenden?

Heel gemakkelijk een pakket verzenden 

Het kan heel goed zijn dat je jezelf hier niet zoveel mee bezig houdt. Je besteld alleen een aantal keer iets op het internet en wanneer dit niet goed zit kun je het gemakkelijk terug sturen. Ook deze vorm van een pakket terug sturen geeft al aan hoe gemakkelijk het gaan in Nederland.

Tegenwoordig kun je heel gemakkelijk een pakket verzenden. PostNL maakt bijvoorbeeld gebruik van een aantal verschillende pakketten. Zo is er een brievenbuspakketje, een gewoon pakket tot 6,5 KG en grote pakketten. Via de website kun je zeer gemakkelijk een frankeer sticker aanvragen en betalen. Op je telefoon ontvang je een code. Deze kun je scannen bij een locatie, de sticker wordt geplakt op het pakket en zal een volgende dag bezorgd worden. Aan het einde van de dag worden alle pakketten opgehaald, waarna ze dezelfde avond klaarliggen in het sorteerproces. De volgende dag zal het pakket bij je bezorgd worden!

Een pallet verzenden over de gehele wereld 

Nu gaat het erg goed met de post, vooral op het gebied van pakketten. Dit alles is ontstaan door de ontwikkelingen in de online business. Mensen kunnen op hun gemak en wanneer hun het uitkomt een product bestellen, wat de volgende dag al thuis wordt bezorgd. Men heeft dus het gemak dat ze niet meer de winkelstraat hoeven te bezoeken, maar al met één klik op de knop een product besteld hebben.

Nu kun je ervoor kiezen om een pakket te laten bezorgen, of juist zelf op te sturen. Dit kan gaan om een kledingstuk die je hebt verkocht op marktplaats of een ander kleinschalig product. Het kan ook zo zijn dat je meerdere producten in één keer wilt verzenden. Hiervoor kun je een pallet verzenden, zowel in het binnen- als buitenland. Binnen drie simpele stappen kun jij de pallet verzenden en kun je leveren naar diverse andere landen.

In drie simpele stappen

Een pallet verzenden is natuurlijk even iets anders dan het verzenden van een klein pakket. Daarom zijn er drie simpele stappen opgesteld, die het jou nét zo gemakkelijk maken om de pallet te verzenden:

  • Als eerste stap bereken je de prijs. Dit kun je doen door middel van het wegen van de pallet en de kosten die de maatschappij voor het gewicht rekent.
  • Vervolgens kun je de pallet labellen en verzenden. 
  • Wanneer de pallet eenmaal is verzonden en is opgehaald, kun je de zending volgen vanaf je telefoon. Je zult precies zien waar je product is, zodat deze nooit uit het zicht blijft. Vervolgens zul je een melding op je telefoon ontvangen wanneer de pallet is bezorgd!