Toekomstbestendig met een kredietverzekering

Iedere ondernemer heeft de ambitie om met zijn bedrijf door te ontwikkelen. Ten minste de goede hebben dat zeker. De wereld om ons heen verandert namelijk razendsnel en daardoor zal je met je bedrijf mee moeten veranderen. Anders loop je de kans dat je niet meer aan de ook veranderende vraag voldoet en komt de toekomst van je bedrijf in gevaar. Dit doorontwikkelen zal je moeten financieren. Het mooiste is dat je dit vanuit eigen midddelen kunt doen. Deze moeten uit je debiteuren komen en dus moet je zorgen dat je het debiteurenrisico goed afdekt. Eén van de middelen om dat te regelen is de kredietverzekering. Daarnaast kun je een aantal zaken binnen je bedrijf organiseren. In dit blog vertellen we daar meer over.

Maatregelen om debiteurenrisico te verkleinen

Het belangrijkste om cash snel binnen te krijgen is om het debiteurenbeheer strak te organiseren binnen je organisatie. Zorg er allereerst voor dat iemand zich er verantwoordelijk voor voelt en dat het een taak is waar dagelijks aandacht voor is. Hierbij is tevens belangrijk dat er goede software is. Hier moet je mee kunnen factureren, maar je moet hier ook mee kunnen volgen of de betreffende factuur betaald is ja of nee. Een koppeling met je internetbankieren kan er voor zorgen dat er een realtime inzicht is. Zo zie je dus ook realtime of er een betalingstermijn is overschreden. Met dit inzicht kan je kort op de bal zitten en snel een herrinnering versturen. Een gebruikelijke termijn is om dit binnen vijf dagen te doen. Je geeft hiermee ook een signaal af naar je klant dat je kort op de bal zit. Dit zorgt er vaak al voor dat een klant je factuur meer prioriteit gaat geven. Naast dit is het belangrijk om ook de gebruikelijk vervolgstappen te zetten. Zo bouw je een dossier op dit een incassobureau graag heeft om een sterke case te hebben als het tot een juridische procedure komt.

Wat doet een kredietverzekering

Een kredietverzekering is een mooie aanvulling op het bovenstaande. In deze dienst zit allereerst de zogenaamde kredietwaardigheidscheck. Deze check doe je voordat een klant klant wordt. Je ziet hoe de financiële situatie is van deze potentiële klant en zodoende weet je of die in staat is facturen tijdig te betalen. Ook heb je met een kredietverzekering de mogelijkheid om over te dragen aan een incassobureau. En als laatste is de vordering verzekerd of een deel daarvan en krijg je dat uitgekeerd als de vordering oninbaar blijkt te zijn.