Toch schadevergoeding met een whiplash advocaat

whiplash advocaat

Afgelopen jaar reed ik op de snelweg. Op het moment dat ik vanaf de invoegstrook de snelweg op wilde rijden kwam ik in een file terecht. De auto achter mij was helaas niet aan het oppassen, en reed daarom op mij. Dit ongeval was natuurlijk erg schrikken, en ik had aardig wat schade aan mijn auto. Ook had ik wat last van mijn nek. Toen ik langs de dokter ging voor een check-up vertelde hij me dat ik gelukkig oke was, maar dat het ook anders had kunnen aflopen. In zo’n ongeluk kun je heel gemakkelijk een whiplash oplopen. Een whiplash heeft nare gevolgen, en wat het allemaal nog vervelender maakt is dat veel verzekeraars geen schadevergoeding uitkeren! Daarom schrijf ik een blog over wat een whiplash is, maar ook hoe je wel schadevergoeding kan krijgen! Veel leesplezier!

De betekenis van een whiplash en de nare gevolgen

Eerst zal ik, voor de lezers die dat nog niet weten, uitleggen wat een whiplash precies is. Een whiplash is een overstrekking over een overbuiging van je nekwervels. Deze overstrekking wordt veroorzaakt door een plotselinge en ongecontroleerde beweging achterwaarts, waarna je vervolgens voorwaarts buigt. In mijn ongeval had ik dus heel goed een whiplash kunnen oplopen! Vaak krijg je daarna hoofd- en nekpijn. Ook kunnen symptomen schouderpijn, vermoeidheid, overgevoeligheid, misselijkheid en geheugenproblemen zijn. In principe zouden de klachten na vier tot zes weken verdwenen moeten zijn. Maar het kan ook veel erger uitpakken. In dit geval houden de klachten veel langer aan, wat kan leiden tot concentratiestoornissen. Veel mensen nemen een whiplash niet echt serieus. Maar de mensen die daadwerkelijk eentje hebben hebben er veel last van. Beeld je maar eens in hoe het is om alleen al de hele dag en elke dag hoofdpijn en nekpijn te hebben! En dat zijn nog maar een paar symptomen.

Een whiplash advocaat zorgt voor de juiste uitkering

Een whiplash kan dan ook met gemak voor een, vaak tijdelijke, arbeidsongeschiktheid zorgen, omdat de grootste symptomen vermoeidheid en concentratiestoornissen zijn. Daarnaast levert het ook beperkingen op wat betreft het huishouden en hobby’s. Daarom is het belangrijk dat verzekeraars zowel materiele schade als smartenschade uitkeren. Maar, dit gebeurt vaak niet! Verzekeraars houden het er vaak op dat een whiplash niet te bewijzen is, want het is niet zichbaar op een medische scan. Daarmee hoeven ze dan niet een volledige uitkering te voldoen. Een rechter heeft inmiddels besloten dat dat geen reden is om niet volledig een uitkering te doen. Als je helaas een whiplash door een ongeval oploopt en geen volledige uitkering krijgt, neem dan contact op met een whiplash advocaat! Deze kan je helpen om terug te krijgen waar je recht op hebt!

About

No Comments

Leave a Comment