Op reis met alleen je backpack

Backpack

Wil je graag naar een ver land reizen met een backpack? Veel mensen zijn je al voorgegaan. Het is tegenwoordig heel normaal om met een rugzak naar het buitenland te gaan. Het backpacken is zelfs een term geworden. Bij backpacken denk je al gauw aan Thailand, Vietnam, maar ook reist men naar Zuid-Amerika of Noord-Amerika met een backpack. Een backpack kan je gemakkelijk op je rug meenemen als je onderweg bent. Daardoor ben je flexibel in waar je heen reist én zorg je er hopelijk voor dat je niet al te veel meeneemt als je lang gaat reizen. Want hier geldt, hoe zwaarder je rugzak, hoe meer jij moet tillen.
Backpack

Met je backpack op pad: een uitdaging

Het kan dan ook als een uitdaging aanvoelen om te beslissen wat je wel en niet meeneemt als je voor een aantal maanden en misschien wel voor een jaar besluit te vertrekken. Je gaat waarschijnlijk ook meer nadenken over de dingen die je echt nodig zal hebben in plaats van de dingen die je normaliter meeneemt als je voor twee weken op vakantie gaat. In dat opzicht lijkt het een heel klein beetje op minimalisme. In dat geval kijk je ook naar de meest essentiële dingen. Wanneer je alles hebt ingepakt en je je reis hebt voorbereid, kan het grote avontuur beginnen. Backpacken kan op zichzelf een hele uitdaging zijn, omdat je dingen zult zien en meemaken die je niet kent of niet gewend bent, maar juist dát maakt het avontuur ook zo leuk en interessant. Voor velen is het een avontuur wat hen de rest van hun leven bij zal blijven. Ook hoeft backpacken niet duur te zijn als je van tevoren goed zoekt naar betaalbare hotels of hostels en goedkope restaurantjes.

Een wervelende periode

Het is een periode waarin veel gebeurt en waarin je veel ervaart. Die ervaringen neem je voor de rest van je leven mee en daarom is backpacken ook zo bijzonder. Je kan besluiten om in een grote groep op pad te gaan, maar backpacken wordt ook in duo’s of soms alleen gedaan. Mocht je besluiten alleen te gaan, dan is het verstandig om altijd onder begeleiding op pad te gaan. Door de vele indrukken die je opdoet, kom je vaak als een ‘ander persoon’ terug. Dit wil niet zeggen dat je helemaal veranderd bent, maar net als met iedere ervaring in je leven heeft een reis altijd impact. Het reizen kan erg vermoeiend zijn, dus wellicht duurt het even voordat je weer helemaal met beide benen op de grond staat als je thuis bent. Veel mensen besluiten te gaan backpacken voordat ze beginnen met studeren of juist nadat ze klaar zijn met hun studie. Als je een gezin hebt, is backpacken wellicht lastiger maar zeker niet onmogelijk. Bovendien zorgt een ervaring die je samen hebt beleefd voor meer verbinding.

About

No Comments

Leave a Comment