Live chat om de klanten tevreden te houden

Live chat

Als je op een website niet kan vinden waar je naar op zoek bent dan is dat heel vervelend, je wilt immers gewoon even snel wat klikken en dan vinden wat je zoekt. En soms is dat zo makkelijk nog niet. Een live chat zou dan wel super handig zijn, want dan kun jij gewoon de vraag stellen waar jij naar op zoek bent en dan wordt dat zo voor jou geregeld. Niet alleen is het handig, maar het voelt ook veel vriendelijker en persoonlijker als iemand je gewoon eventjes helpt. Het kan dus heel handig zijn, en toch hebben nog niet alle sites dit.

Snel en efficiënt

Als je even snel ergens naar op zoek bent is het ook wel zo fijn als het ook echt even snel is. Je wilt niet uren moeten zoeken voor iets wat binnen een paar minuten geregeld had kunnen zijn, en daarom is live chat dus ook zo efficiënt. Hoe meer sites dit gaan doen, hoe beter de klantenservice is. Want tegenwoordig regelen we zo veel via het internet dat het ook niet meer dan normaal is om dan ook dezelfde hulp te ontvangen als dat we zouden krijgen als je iemand face-to-face ziet. Hoe sneller iemand klaar is, hoe meer tijd die over houdt, en iedereen vindt het wel fijn om wat tijd over te houden.
Live chat

Geen verwarde klanten

Daarbij weten sommige klanten niet eens waar ze precies naar op zoek moeten om bij hun bestemming te komen omdat het bijvoorbeeld gewoon niet duidelijk genoeg is. En als zij het dan uiteindelijk opgeven dan hebben jullie allebei een probleem want de klant heeft niet gevonden waar die naar op zoek is en het bedrijf loopt dus een potentiële klant mis. Daarom is live chat dus ook handig om mensen te helpen, en zo maak je dus ook geen verlies van de klanten die uiteindelijk niet weten wat ze moeten doen.

Dus live chat voor alle sites

Natuurlijk is dat een klein beetje overdreven, sommige sites spreken wel voor zich. Maar in ieder geval is het handig om een live chat te hebben op heel veel sites waarbij het nogal verwarrend kan zijn. Of het nu een grote webshop is, of een site met informatie over een bepaald doeleinde. Het is altijd handig om er een beetje hulp mee te krijgen als het niet helemaal duidelijk is, zo hou je iedereen blij. De klant, maar ook het bedrijf.

About

No Comments

Leave a Comment