Kom nooit meer te laat

Heb jij wel eens moeite met op tijd komen? Steeds net te laat op je werk of bij die ene belangrijke afspraak? Misschien moet je een klok kopen. Een klok is onmisbaar in eigenlijk iedere ruimte. Of je nu lekker op de bank zit of in de keuken staat om een heerlijke maaltijd te bereiden, het is altijd handig om te weten hoe laat het is. En wist je dat een horloge staat voor een draagbare klok, in het Frans? 

Terug in de tijd 

Iedereen weet wat een klok is, maar wie kent de geschiedenis? In de loop der jaren heeft de klok een grote transformatie ondergaan. Voor het ontstaan van de klok moeten we terug in de tijd. In de tijd van de Romeinen werd al gebruik gemaakt van manieren om de tijd te kunnen aflezen, hiervoor werd gebruik gemaakt van de zon. Oftewel, de zonnewijzer. Waarbij de draaiing van de aarde gebruikt werd om te kijken hoe ver de dag vorderde. Tussen de zonnewijzer en de moderne klok werd ook nog gebruik gemaakt van zandlopers en andere mechanica. In verloop van tijd ontstond het slingeruurwerk, wat in de moderne tijd nog steeds veel gebruikt wordt. Tegenwoordig is er zo’n grote variëteit aan keuzemogelijkheden en is alles mogelijk. Er bestaan zelfs klokken die radiogestuurd werken en daardoor altijd goed lopen. Zo kom je nooit meer te laat.

Voor ieder huis een andere stijl

Iedereen heeft een andere smaak. Wil jij een ultra moderne wandklok? Of toch liever een traditioneel slingeruurwerk? Tegenwoordig is er voor ieder wat wils. Een wekker voor in je slaapkamer en een grote staande klok voor in de woonkamer. Voor de diepe slaper bestaan er zelfs wekkers en klokken op wielen, waarbij je achter de wekker aan moet rennen om het alarm te stoppen. Je vult iedere lege muur op met een mooie wandklok naar keuze. Klokken bestaan er in ieder formaat en in iedere kleur. Of je nu modern, klassiek of minimalistisch interieur hebt: er is altijd een klok die daar bij past. 

Zoals de klok thuis tikt, tikt het nergens 

Er bestaan veel verschillende soorten klokken in de wereld. Denk bijvoorbeeld alleen al aan het verschil tussen analoge en digitale klokken. Daarnaast heb je veel verschillende types, zoals een wandklok, een staande klok of een (zak)horloge. Heb je liever Romeinse cijfers of toch gewone cijfers? Een grote variatie aan klokken zorgt ervoor dat je last kunt krijgen van keuzestress. Kies een klok die past bij jouw interieur en die jij makkelijk vindt af te lezen, want vergeet niet: zoals de klok thuis tikt, tikt het nergens.