Kleding musthaves voor de winter

Het wordt weer winter en daarmee komt naast Sinterklaas en de Kerstman ook het koude weer ons land weer in. Zodoende is het belangrijk om je goed warm te kleden. Een goede start is om je kledingkast eens door te ploegen. Je kan dan opruimen wat je niet meer draagt en een lijst maken van items die je nog nodig hebt. In deze blog geef ik een overzicht van een aantal winterse kledingstukken die in jouw kledingkast aanwezig moeten zijn.

Een winterjas, welke stof?

Een dikke warme winterjas is natuurlijk een must voor jouw kledingkast, of eigenlijk voor op de kapstok. Zelf heb ik een aantal jassen die verschillen qua warmte. Als je op zoek gaat naar een warme jas zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Een van deze zaken is het materiaal van de jas die je wilt kopen. Zo staat wol er om bekend dat het je goed warm houdt. Dit komt doordat wol een warmte isolator is. Het houdt dus de warmte van je lichaam vast om jouw daarmee warm te houden. Daarnaast is het een natuurlijke stof, dus ga je er ook niet zo van zweten.

Gewatteerde winterjassen

Een andere kwaliteit die goed is als je een warme jas zoekt, is of de jas gewatteerd is. Een voorbeeld is de ‘airforce winterjas’. Deze jassen zijn gewatteerd en houden je zodoende goed warm. Dit merk heeft verschillende modellen, dus er zit altijd iets voor jou bij. Vindt je het bijvoorbeeld belangrijk dat je figuur niet verloren gaat in een grote jas? Dan hebben ze een slimfit parka of een getailleerde trenchcoat waar je zandloperfiguur mooi in uitkomt. Heb je het altijd enorm koud? Dan is het misschien handig om een extra lange jas te dragen.

Truien

Naast een dikke winterjas is het natuurlijk ook belangrijk om ook onder je jas een of meerdere warme lagen kleding te dragen. Meerdere lagen kleding zorgt ervoor dat er warme lucht tussen de lagen kan blijven hangen die isolerend werkt. Heb je het dus vaak koud, probeer dan in plaats van een dikke trui, meerdere lagen kleding over elkaar te dragen. Een voorbeeld van een trui die je echt in je kledingkast moet hebben is een coltrui. Deze trui bedekt je keel en is zodoende erg handig als je op de fiets ergens heen gaat. Zo heb je een extra laag onder je jas waar je keel beschermd wordt. Ook hoodies houden je goed warm, bijvoorbeeld van Malelions. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk om een sjaal, muts en handschoenen te dragen om je goed warm te houden.